Restaurace U Doušů v obci Kravaře je prostě skvělá


Na cestě mezi městy Úštěk a Česká Lípa je výborná restaurace U Doušů, kde se dobře najíte jak v týdnu tak i o víkendu.

Restaurace U Doušů

restaurace u doušů kravaře

V této, opravdu hojně navštěvované restauraci, jsme byli již před pár lety při cestě z Muzea čertů v Úštěku do Pekla u České Lípy. Už tehdy se nám zde moc líbilo, pro děti je zde i taková mini zoo – pávi, koza, holubi, slepice a dřevěné prase :) Pokud sedíte u jídla venku, kde je to poslední možnost, když je v restauraci plno, což je stav běžný, pak na zvířátka koukáte celou dobu.

Stavili jsme se zde s dětmi i tuto sobotu, naštěstí jsme přijeli v půl 12, takže jsme volné místo u stolu našli. Bohužel pro kuřáky je vyhrazena celá část restaurace a také lze kouřit venku, nekuřáci sedí pouze v menší “zimní zahradě”, kde je celkem zima, takže bundy raději doporučuji nesundavat a může se vám stát, že pokud sem přijede víc lidí, jako třeba včera autobus snad s 30 turisty, pak vás i s plným talířem přesunou do hlavní restaurace – plně kuřácké.

To je ale asi jediná výtka, protože ze opravdu vaří výborně, ceny jsou spíše nízké, porce velké a kofola točená bez chyby.

Obsluha je vtipná a potom, co si objednáte z denního menu včetně nealko piva, paní hostinská řekne “nepivo”, tak to mě pobavilo a když si pán u vedlejšího stolu objednal kofolu, polévku a hlavní jídlo, opět hláška “krásná práce”. No to už pak musí chutnat každému :)

Když jsem při odchodu zašel na wc, tak tam jsem se taky zasmál, když jsem četl toto:

Polez ven, zbabělče, jdeš jenom čůrat :)

Parkování je možné cca 50m od restaurace na menším parkovišti přes ulici.

Parkování - Restaurace U Doušů v obci Kravaře

Pokud nevíte, kde dobře najít na trase Litoměřice – Úštěk – Zahrádky u České Lípy nebo pokud jedete autem z Ústí nad Labem směr Malé Březno – Zubrnice – Úštěk a Česká Lípa, pak U Doušů se určitě stavte, tak dobře jste si ještě určitě nepochutnali.

My na kančí svíčkovou a 3 velké borůvkové knedlíky vzpomínáme ještě teď :)

Restaurace U Doušů v obci Kravaře 2

Sdílejte článek s přáteli
  •  
  •  

5 komentářů u „Restaurace U Doušů v obci Kravaře je prostě skvělá“

  1. Po delším čase jsme opět přijeli k Doušům předem natěšeni na vždy dobré jídlo – bylo 1. července 2017, začínaly prázdniny. Objednávka: kančí guláš, kančí pečeně se špenátem a bramborovým knedlíkem, španělský ptáček s rýží, bramborové knedlíky plněné uzeným… A pak přišlo zklamání. Oproti dřívějšku šlo o naprosto podprůměrná jídla jako by z dávné minulosti z těch restaurací, v nichž vařili lidé bez nápadu a kuchařské lásky. Guláš byl „vodový“, bez šmaku a šmrncu, navíc v něm bylo příliš mnoho majoránky. Pečené kančí nebylo z pečeně nakrájené plátky, ale pár kousků snad z plece, a především příliš mnoho jalovce – ten kdo tato jídla vařil, tak si nejspíš opakoval jakési podivné pravidlo, že „do guláše patří majoránka, ke zvěřině jalovec“, ale výsledek je počínání byl nechutný. Špenát byl navíc nahořklý a s většími kusy příliš verlkého množství česneku, a co bylo nejhorší, bramborové knedlíky pocházely evidentně ze směsi. Kdo se ten den pohyboval v kuchyni by zasloužil vařečkou. Za cenu z jídelníého lístku, ale vzhledem k pověsti hospůdky, si host zasloužily mít bramborové knbedlíky z brambor a nikoli ze směsi. Ještě horší to bylo s těmi plněnými. Evidentně byly přibarvené dožluta, což působilo bizarně, a hlavně ohřáté v mikrvlne, protože měly „okraje“. A náplň? Cosi divně uzeného a umletého! Španělský ptáček byl velikosti spíše kanárka a válel se v jakési světlé „omajdě“ bez šmaku, naopak chuti nevýrazné až divné. Takhle vaří někdo, kdo musí vařit z povinnosti a nikdy vařit příiliš neuměl. Pan Douša v ten den zcela jistě nevařil, byť to v lokálu bylo napsáno křídou na tabuli. Takové „nejídlo“ by z kuchyni on nikdy nevydal! Nestěžovali jsme si, bylo by to zbytečné dohadování, pouze víme, že k Doušům asi dlouho nepojedeme. Za nás dne 1. července 2017 palec dolů a dokonce varování.

  2. U Doušů jsme vždy měli jídlo skvělé a chutné. Zastavujeme se zde už přes dvacet let po cestě z Jizerských hor, Liberce a Zákup. Vždycky tam mají dobrou náladu a svůj osobitý humor, to když přinesou řidiči točenou kofolu se slovy:“Jedna bžunda pro blbouna.“ Blboun je soustrastný výraz pro toho chudáka, co musí řídit. Líbí se mi, že zde vaří česká jídla, která se z mnohých hospod vytratila, jako je nejlepší koprovka na světě, knedlíky s parádou, znojemská jako od maminky. Nepoužívají cizí slova v jídelníčku, kterými se to dnes všude jen hemží. Na nic si nehrají, prostě dobře vaří a to je důležité a taky mají dobrou náladu. Přeji jim hodně zdraví, abychom se u nich mohli opět zastavit. Ven.

  3. Staveli jsme se u Dousu letos uz po treti a opet vyborne jidlo prima obsluha pristi tyden se tavime s klukama moc dekujeme Vidovicova

  4. Na oběd v restauraci U Doušů jsme dostali tip od kamarádky, když zjistila, že jsme vyjeli na výlet do Pekelných dolů. Nechali jsme to na cestu zpět a i když jsme si trochu zajeli, vyplatilo se poslechnout. Ještě v půl třetí odpoledne plná restaurace, což svědčí o tom, že je asi vyhlášená. Byl to pro nás moc příjemný zážitek – vtipné a zároveň vkusné prostředí, jedním slovem úžasná obsluha a jídlo na 1*. Chválím, chválím, chválím! (i za ten přídavek vynikající svíčkové v hrníčku :-))).
    Děkujeme a přejeme hlavně pevné zdraví a ať se daří!!! Kužminskich

  5. Restauraci nelze doporučit nikomu kdo se chce v klidu najíst a nebo má malé děti. Asi nejhorší zážitek z restaurace vůbec díky neurvalé paní majitelce.

    Restauraci u Doušů nám doporučila známá z Kravař, že prý tam dobře vaří. Restaurace vyniká velice rychlou obsluhou, sotva jsme si objednali tak nám přinesli jídlo a to jídlo bylo opravdu výborné. Personál byl ochotný a tak to být prima oběd. Ale nebyl. Protože máme 6 letého syna který toho sám moc nesní tak jsme ho krmil a snažil se aby něco snědl. Byli jsme tak něco přes 30minut když se personál přišel zeptat jednou, pak znovu jestli můžou odnést talíře ale řekli jsme jim že ještě dojídáme já i syn oběd.

    Pak se ovšem stalo něco co jsme zatím v žádné restauraci nezažil, paní majitelka před námi řekla skupině lidí že si můžou sednout k našemu stolu protože odcházíme. Načež jsem se skupince omluvili řekli jim že ještě nemáme dojedeno a ještě top nějakou dobu potrvá. Pročež paní majitelka poradila skupince aby si než odejdeme přečetla jídelní lístek. To bylo už za hranicí slušného chování, ovšem co udělala pak bylo daleko horší. Přišla k našemu stolu a sebrala mi talíř s nedojedeným obědem aniž by cokoliv řekla. Takže to už mě nadzvedlo hodně řekl jsem jí, že to už je potřetí co jim musím říkat aby nám neodnášeli nedojedený oběd že jsme ještě neskončili.

    Pokud čekáte, že se paní majitelka omluvila tak to ne, třískla talířem o stůl. Musím říct že takto neurvalé chování mě zvedlo ze židle.

    Restauraci proto nelze doporučit nikomu kdo se chce v klidu najíst a nebo má malé děti.

Napsat komentář